Parkolási díj- és pótdíjtartozások behajtása

Amennyiben a várakozási díjkülönbözet és pótdíj határidőben nem kerül megfizetésre, úgy a Bp. I. Budavári Önkormányzat / Budavári Kapu Kft. üzemeltető jogosult a követelést jogi úton érvényesíteni, amelynek költségét a Bp. I. Budavári Önkormányzat / Budavári Kapu Kft., mint üzemeltető az ügyfélre terhelheti.  

A jogérvényesítés költségei magukba foglalják a fizetési felszólítások postai és ügyviteli költségeit, a gépjármű nyilvántartóból történő adatlekérdezés díját, az esetleges ügyvédi munkadíjat, s az esetleges bírósági eljárás költségeinek a megfizetését is.

A beérkező panaszok tapasztalatai alapján fontos megemlíteni, és kiemelni, hogy a türelmi idő – 1988. évi I. törvény alapján – kizárólag a szabályosan megváltott és kihelyezett jegyek érvényességének lejárta utáni időre vonatkozik. Ha a jegyet egy óránál rövidebb időre váltották meg, akkor a türelmi idő öt perc, ha egy órára, vagy ennél hosszabb időre váltották meg akkor tizenöt perc.

Tehát a türelmi idő NEM a parkolás megkezdése és a jegyvásárlás közötti időszakra vonatkozik, mivel ekkor a parkolójegyet haladéktalanul meg kell váltani, vagy elindítani a mobiltelefonos parkolást!

Translate »