Tisztelt Gépjárművezetők!

2021. október 18. hétfő 0 órától bevezetésre kerül a Budai váron belüli fizető, illetve védett övezetre a mobilfizetési szolgáltatás, ami reményeink szerint számos előnnyel fog járni, gyorsítani és egyszerűsíteni fogja a parkolási díj kifizetését.

A szolgáltatás mobilparkolási kódja: 5589

A gépjárművezetőknek a vár területén kihelyezésre kerül több, bordó alapon fehér írással ellátott információs tábla, amelyeken jól olvasható lesz a 5589-es mobilparkolási kód, illetve a díjfizetés menete.

Céges Ügyfeleink számára kedvezőbb, mivel nem kell külön számlát kérni a parkolási díjról, hanem a hóvégén a mobiltelefonos számlával egyszerre tudják ezen költségeiket elszámolni, illetve a munkavállalóiknak nem kell a házipénztárból külön összeget a parkolási díj rendezésére kiadniuk.

Fontos, a Budai váron belül a mobil parkolás nem a közterületen megszokott elven működik, a parkolás megkezdésekor nem kell SMS üzenetet küldeni, vagy elindítani az applikációt.

Rövid útmutató a váron belüli védett, illetve díjfizető övezetben parkolási díj fizetése mobileszközzel

vmopa.jpeg

  1. Behajtáskor, a sorompónál húzzon jegyet, és gondosan őrizze meg! Fontos, hogy a parkolás felügyelő rendszer jegyszám alapú, a hozzákapcsolt rendszámfelismerő csak plusz szolgáltatás.
  2. Kihajtás előtt mobiltelefonja segítségével, fogja tudni kifizetni a parkolási díjat, SMS-ben, vagy applikáció segítségével. Figyelem, a parkolás megkezdésekor ne küldjön SMS-t illetve ne próbálja meg applikáció segítségével sem elindítani a parkolást!
    Az SMS formátuma szolgáltatóként eltérő a táblázat szerint. A Vodafone rendszere csak rendszámot fogad el, így az esetben, ha behajtáskor a rendszámfelismerő nem rögzítette a jegyre a rendszámát, sajnos nem fogja tudni a díjat kifizetni ezen szolgáltatás keretein belül.
    A díjfizetés után 15 perc áll rendelkezésére, hogy elhagyja a Budai vár területét.
  3. Kihajtáskor szükség esetén helyezze be a jegyét a sorompónál lévő terminálba és a sorompó szabad jelzésére induljon ki!

vmopa2.JPG

A szolgáltatást Nemzeti Mobilfizetési Zrt. és szerződött viszonteladói nyújtják. A mobilparkoláshoz szerződéses jogviszonyban kell állnia a felsorolt szolgáltatók valamelyikével. Nemzetközi hívószámmal csak applikáció segítségével vehető igénybe a szolgáltatás. További információ a szolgáltatásról: nmzrt.hu

Translate »