Rólunk

Parkolókártyák kivezetése 05.24-től

Tisztelt Ügyfeleink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy a 2021. május 24-től az I. kerületben a parkolási díjfizetési lehetőségek közül kivezetésre kerül a parkolókártyás fizetés, ebből kifolyólag parkolókártyát már nem áll módunkban értékesíteni. Szíves tájékoztatásul közöljük, hogy a forgalomban lévő parkolókártyákat 2021. augusztus 31-ig tudják lehasználni.

A már elavult technológiát képező parkolókártyák sok kellemetlenséget okoztak a kártya, illetve a parkolási automatákban elhelyezett kártyaolvasók meghibásodása esetén. A kártyás díjfizetés hátrányai közé tartozott, hogy előre el kellett dönteni, mennyi ideig kíván a gépjárművezető várakozni. Így amennyiben a tényleges várakozási időnél rövidebb időtartamra vásárolta meg a gépkocsivezető a parkolójegyet, ismét el kellett menni az automatához a várakozási időt hosszabbítani, ha pedig túl hosszú időre történt a jegyváltás, a fölös időre befizetett díj elveszett.

Mindezen problémákra megoldást kínál a mobilparkolási rendszeren keresztüli várakozási díjfizetés lehetősége. Ebben az esetben a várakozás megkezdésekor elindított mobilparkolást a járműhöz visszatérve állítja le a járművezető, így csak a tényleges várakozási időt fizeti meg. A parkolási díjfizetés újraindításához nem szükséges a várakozás helyszínére visszatérni, a mobilparkolás bárhonnan újraindítható.

A mobilparkolás ma már számtalan szolgáltatón keresztül hozzáférhető. A jelentős mobiltelefon-szolgáltatókon keresztül éppúgy, mint az erre a területre is specializálódott mobilfizetési szolgáltatókon keresztül. Így a várakozási díjat az említett telefonszolgáltatók ügyfelei fizethetik akár a telefonszámlájukkal együtt utólag, vagy – amennyiben a mobilfizetési szolgáltatókon keresztül parkolnak – egy előre feltöltött egyenleg terhére is. A szolgáltatás időszerűségét és praktikusságát mutatja, az ezt igénybe vevő gépjármű használók egyre növekvő száma. A mobilparkolási rendszer használatával kapcsolatos információkat megtalálhatják a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. honlapján (https://nmzrt.hu/szolgaltatasok/parkolas).

A kerület területén működő és gazdálkodói várakozási hozzájárulással rendelkező ügyfeleink számára a mobilparkolási rendszeren keresztül az Önkormányzat továbbra is biztosítja a rendeletben megállapított kedvezményt.

Természetesen a korábbiakhoz hasonlóan az érmével történő fizetési mód is rendelkezésre áll majd a jövőben.

A parkolókártyák visszavétele a Fő utca 15. szám alatti Ügyfélszolgálatunkon történik, mely alkalommal a kártyán található összegről, valamint a kártyadíjról 30 napos átutalással rendezendő számlát állítunk ki, melyet a Budavári Önkormányzat pénzügyi osztálya egyenlít ki a megadott határidőn belül. Az ügyintézés gördülékenysége érdekében a visszahozott kártyával együtt kérjük, szíveskedjenek a vásárláskor kiállított számlát, vagy annak másolatát, illetve egy nyilatkozatot is csatolni, mely tartalmazza azt a számlaszámot, melyre az utalást kérik, valamint a számlatulajdonos nevét, címét és cég esetén az adószámot is.

Köszönjük szíves megértésüket és közreműködésüket.

 

Tisztelettel:

 

Budavári Kapu Kft.

Ügyfélszolgálata

 

Keresés az oldalon

Online Ügyfélszolgálat

Kérdése van? Intézze ügyit online! Az Online Ügyfélszolgálaton a leggyakrabban feltett kérdé-sekre azonnal választ kaphat. 

Parkolási díjtérkép

Budavári Kapu Kft. a Facebookon!

Kövesse a Budavári Kapu Kft-t a közösségi média oldalain is! Értesüljön első kézből a kerületi parkolással kapcsolatos hírekről információról.

 
Ön itt van: Kezdőoldal / Rólunk / Hírek / Parkolókártyák kivezetése 05.24-től